KILPAILUOHJEET / REGLER FÖR TÄVLINGEN
Ketkä voivat osallistua? Kilpailu on avoin kaikille, jotka mieltävät itsensä porvoolaisiksi niin kotikokeille kuin ammattilaisillekin. Kilpailuun voi osallistua omalla nimellä tai yrityksen (esimerkiksi ravintolan) edustajana.
Kriteerit tortuille: Torttu on miellettävä Runebergintortuksi. Sen pitää siis joko makunsa tai ulkonäkönsä (tai molempien) puolesta muistuttaa tarpeeksi Runebergintorttua tuomariston mielestä. Tässä voi tietysti haastaa tuomariston ja kokeilla missä heidän rajansa kulkevat. Viime vuonna saimme maistella niin perinteisiä torttuja kuin myös kokeellisempia versioita. Voittajaksi valittiin perinteinen torttu, mutta toisen ja kolmannen sijan varastivat todella erikoiset tortut.
Kilpailun tuomaristo: Teresa Välimäki, Sicke Sumari ja Kasper Strömman.
Palkinnot: Voittajat (kulta, hopea ja pronssi) saavat kehystetyt design-diplomit sekä ikuista kunniaa.
Kilpailun kulku:
Vaihe 1) Kilpailijat tuovat vähintään 2 torttua maisteltaviksi ravintola ONE:een (Rihkamakatu 2, Porvoo), maanantaina 23.1.2023. klo 15.00 - 18.00 välisenä aikana. Paikalla täytetään yhteystietolomake ja muuta ilmoittautumista ei tarvita.
Vaihe 2) Tuomaristo valitsee 7 finalistia, joihin otetaan yhteys henkilökohtaisesti 28.1. mennessä.
Vaihe 3) Finaali pidetään tiistaina 31.1. ravintola ONE:ssa. Finalistit tulevat paikalle torttujensa kanssa ennen klo 18 (jokainen tuo vähintään 4 torttua). Tuomaristo maistelee torttuja ja kommentoi niitä. Lyhyen tauon jälkeen tuomaristo julkaisee voittajat (kulta, hopea ja pronssi).
Vem kan delta? Tävlingen är öppen för alla som anser sig vara Borgåbor, såväl för hemmabagare som proffs. Man kan delta under eget namn eller som ett företag (t.ex. som en restaurang).
Kriterierna för tårtan: Tårtan skall kunna anses vara en Runebergstårta. Det betyder att den till utseendet eller till smaken bör tillräckligt mycket påminna om en Runebergstårta enligt domarna. Här kan man förstås utmana domarna och se var gränserna går. Förra året fick vi se både traditionella och experimentella versioner av Runebergstårtan. Vinsten kammades hem av en traditionell tårta, men som tvåa och trea hade vi mycket experimentella tårtor.
Domarna: Teresa Välimäki, Sicke Sumari och Kasper Strömman.
Priser: Vinnarna (guld, silver och brons) får ett inramat designdiplom samt evig ära.
Tävlingen framskrider enligt följande:
Fas 1) Deltagarna levererar (minst 2) tårtor till restaurang ONE (Krämaregatan 2, Borgå), måndagen den 23.1.2023 mellan kl. 15 och 18. Kontaktblankett fylls på plats, ingen annan anmälning krävs.
Fas 2) Domarna väljer ut 7 finalister som kontaktas personligen senast den 28.1.
Fas 3) Finaltävlingen hålls tisdagen den 31.1 på restaurang ONE. Finalisterna hämtar minst 4 tårtor till ONE före kockan 18. Domarna smakar och kommenterar på tårtorna. Efter en liten funderingspaus utlyser domarna vinnarna (guld, silver och brons).